Filip Raes

Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij richt zich daarbij vooral op de nefaste rol die piekeren speelt.
Daarnaast ontwikkelt en onderzoekt hij behandelingen die die kwetsbaarheid voor emotionele problemen aanpakken. Hij is ook actief als gedragstherapeut en supervisor in PraxisP te Leuven en in een privépraktijk te Kapellen.
Filip is auteur van het boek ‘Weg van het piekeren’ en van meer dan 170 internationale wetenschappelijke publicaties. Hij is een gewaardeerd opiniemaker en veelgevraagd spreker in Nederland en Vlaanderen over thema’s als piekeren, mindfulness en depressie.

Marijke Van Cauteren

Marijke werkt sinds 2016 bij Sweco, het grootste studie- en adviesbureau van Europa. Als Director HR & Communication heeft ze er meegebouwd aan de zeer sterke groei van Sweco, zowel organisch als via acquisities. De business area omvat 1.800 medewerkers, verspreid over 4 landen. Ze is ook business acumen (strategisch HR-management vanuit de business).

Marijke heeft ervaring opgebouwd in L&D en had voorheen ook een eigen bedrijf. Ze heeft honderden organisaties ondersteund bij de strategische en operationele uitbouw van een sterk L&D-beleid op maat. Daarnaast heeft ze ook diverse HR interim management-opdrachten vervuld.

Ze staat bekend als een inspirator en teamplayer, staat voor professionele expertise en pragmatisch innoveren en vindt langetermijnrelaties bijzonder belangrijk.

Katrin Derboven

Katrin is psychotherapeut met een economische achtergrond (Master TEW) en heeft al een gevarieerde loopbaan (aankoop, werving en selectie, coördinatie) achter de rug, waarbij ze o.a. Director Executive Programs aan Antwerp Management School en Director bij Oxfam was. Naast haar werk als psychotherapeut en loopbaanbegeleider faciliteert ze ‘Durf te vragen’-sessies.

‘Durf te vragen’ gaat uit van de kracht van sociale overwaarde en is een combinatie van brainstorming, netwerking en inspiratieboost.
Het is een methodiek om de echte vragen die leven in een organisatie naar boven te brengen. Door vanuit diverse perspectieven te kijken, worden nieuwe antwoorden aangeboord die kunnen leiden tot meer energie en inspiratie om een project op te starten of een probleem aan te pakken. Stel uw vraag en haal ideeën en tips op bij uw collega’s!

Katja Schipperheijn

Katja Schipperheijn is een internationaal erkend leerstrateeg en oprichter van Habit of Improvement, een adviesbureau dat zich richt op leerstrategieën die groei en welzijn bevorderen in een mens-machine symbiose. Naast haar werk in corporate omgevingen is ze oprichter van de stichting sCooledu waarmee ze meer dan 15.000 kinderen bereikte die deelnamen aan haar workshops over digitaal burgerschap. Ze is gevestigd in Antwerpen en Dubai en geeft internationaal keynotes en gastcolleges. Ze is auteur van o.a. ‘The LearnScape’ en ‘Learning ecosystems’.

Stefaan van Hooydonk

Stefaan begon zijn carrière in investeringsadvies in China en zette daarna de executive education-afdeling van een business school op in Shanghai. Vervolgens stapte hij over naar de corporate kant en zette hij wereldwijde leerteams en innovatieve bedrijfsuniversiteiten op voor Nokia (China/Finland), Agfa Healthcare (België), Philips (Nederland), Flipkart (India), Saudi Aramco (Saoedi-Arabië). Zijn laatste rol was die van Chief Learning Officer bij Cognizant, waar hij het leren en de ontwikkeling van meer dan 300.000 medewerkers over de hele wereld overzag.   

Tegenwoordig adviseert Stefaan als oprichter van het Global Curiosity Institute internationale bedrijven, leiderschapsteams en individuen om nieuwsgierigheid op de werkvloer te stimuleren. Hij helpt hen bij het meten van de nieuwsgierigheidsquotiënt – van het individu en van de werkplek –, en ondersteunt hen bij het ontwerpen en implementeren van projecten ter verbetering van nieuwsgierigheid in een bedrijfsomgeving. 

 

 

Steve Carlin

”A goal without a plan is only a dream” is al vele jaren het levensmotto van Steve Carlin. Deze aandachtsexpert is al ruim 27 jaar gefascineerd door principes als focus, aandacht, afleiding, beïnvloeding en illusie. Steve Carlin is een 100% selfmade spreker, illusionist, mindreader en zakkenroller. Zijn succesvolle en langdurende carrière is gecreëerd door hoge doelen te stellen en alles op alles te zetten om deze te realiseren.  

Een bijna onmogelijke opgave. Maar “het onnmogelijke mogelijk maken” is nu net waar hij goed in is. Steve is een expert in het bespelen van aandacht om zijn publiek te kunnen verwonderen met bijzondere trucs en illusies.   

Inmiddels heeft Steve Carlin zich omhoog gewerkt tot een van de meest geboekte illusionisten van Nederland en behoort hij tot de absolute top. Hij is regelmatig te zien op televisie en heeft zelfs zijn eigen tv-programma gehad, It’s A Kind Of Magic. 

 

Filip Muyllaert

Filip is expert in inspirerende leiderschapscommunicatie en inspirational intelligence. Verder is hij een presentatiestrateeg en motiverend spreker die op alle continenten zijn publiek kan begeesteren. Recent verscheen zijn boek ‘Inspirerend spreken als leider – 5 strategieën om te communiceren met impact’.  

Als mensen overweldigd worden door een crisis, willen slagen in een verandering, wendbaar willen zijn of moeten kunnen omgaan met een moeilijk voorspelbare toekomst, dan kunnen de inspirerende woorden van een leider rust, connectie, energie en richting geven. De vraag is: wat maakt leiders écht inspirerend als ze het woord nemen? Hoe kunnen ze ervoor zorgen dat hun boodschap resoneert en een transformerend effect heeft? Hoe kunnen ze tot moed, veerkracht en optimisme inspireren? Of verbeeldingskracht stimuleren en een onzichtbare toekomst zichtbaar maken? Op die vragen geeft Filip een verhelderend antwoord. 

Fanny Matheusen

Als transitiepedagoge heeft Fanny van haar passie haar werk gemaakt. Ze begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil. Door de wijsheid van de minderheidsstem in te brengen in besluitvormingsprocessen, door de interculturele dialoog te faciliteren en door compassievol conflicten met elkaar aan te gaan, ontstaat creatie en verbinding in groepsprocessen. Fanny zet je aan het denken met haar meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen en anderszijn. 

Fanny is van opleiding sociaal werker en pedagoog, met een specialisatie in antropologie. Ze volgde opleidingen in systemisch werken, coaching en bemiddeling, conflicthantering, deep democracy en transitiewerk. Ze is oprichter en bezieler van HUMMUS en auteur van de boeken ‘Rebelleren kan je leren’, ‘Van zondebok naar zebra’ en ‘Mijn held is een hulpverlener’.  

Fanny is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode. Zij geeft als enige trainer in België de Level 1, 2, 3 en 4-trainingen. Ze geeft ook les als gastdocent aan verschillende hogescholen rond thema’s als interculturele competentie.