Dado Van Peteghem

Dado Van Peteghem is Founding Partner bij het digitaal adviesbureau Imagin3 Studio met vestigingen in België en het Midden-Oosten, en is medeoprichter van verschillende start-ups in digitale innovatie.  

Dado heeft Communicatie & Computerwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Gent en is gepubliceerd auteur van 4 boeken: ‘Digitale Transformatie’ (2014) met Jo Caudron, “-‘Corporate Venturing’ (2018) met Omar Mohout, ‘Metasystemen’ (2020) met Nils van Dam en ‘De Virtuele Economie’ (2023) met Jeremy Denisty. 

Als lid van het strategiecomité van de toonaangevende modegroep Chalhoub Group brengt hij vaak tijd door in het Midden-Oosten. 

Hij heeft een passie voor de toekomst en probeert met zijn twee kindjes van 8 en 12 jaar bij te blijven op technologisch vlak. 

Dado Van Peteghem CHRO en CFO Day House of Executives

Lien De Ruyck

Lien is toekomst- en transitiestrateeg, en medeoprichter van ELDERS.
Afgelopen 15 jaar schreef ze strategische concepten voor grote merken, marktleiders en start-ups. Ze gaf keynotes en workshops rond duurzame en regeneratieve toekomstbeelden op nationale en internationale (innovatie)congressen zoals Communicating for the Good en System Shakers (De Sociale Innovatiefabriek), Nerdland Festival (Nerdland) en Launch The Good Wave: netwerk voor effectieve klimaatactie (Koning Boudewijnstichting).  

Lien gelooft dat we een regeneratief verhaal nodig hebben om de huidige systeemcrisis aan te pakken, die evenzeer een crisis van de verbeelding is. Daarom lanceerde ze in 2023 Regenerative Futures met Jorn Craeghs, de maandelijkse nieuwsbrief uit de toekomst met intussen meer dan 1500 lezers.  

Lien is docent bij de Professional MasterClass ‘Design for Impact’ voor Impact Designers, en toekomstonderzoeker bij de LABOPro onderzoeksunit van Luca School of Arts Gent.
Als avonturier en auteur van ‘Off-Grid Adventures’ en kinderboek ‘Het Gras Lacht Groen’ hoopt ze nieuwsgierigheid en een regeneratieve mindset te cultiveren vanuit andere perspectieven. Ze neemt deel aan internationale wetenschappelijke expedities en schrijft erover voor magazines als Knack en National Geographic Traveler. In 2023 werd ze geselecteerd als lid van de Explorers Club in New York. 

Lien De Ruick, spreker CHRO en CFO Day van House of Executives

Nico Reynders

Nico Reynders brengt op CHRO Day zijn visie op moedig leiderschap (courageous leadership). Hij is een gepassioneerde professional met een gevarieerde achtergrond en ervaring in verschillende sectoren (farma, dienstverlening en productie). Zijn sterke geloof in een duidelijke strategie in combinatie met de kracht van cross-functionele samenwerking en de juiste cultuur, heeft hem toegelaten een gevarieerde, wereldwijde carrière uit te bouwen.  

Nico leidt momenteel (sinds 2 jaar) de Bone Health business unit binnen UCB wereldwijd. Hij maakte de switch van HR naar de business na 26 jaar internationale HR-ervaring. Hij woonde en werkte in 3 continenten (Europa, US, Azië) en leidde zowel grote internationale teams van HR-generalisten als expertisecenters. Voor hij bij UCB aan de slag ging, werkte hij 12 jaar in consulting bij Accenture, Hudson, Randstad en Munters. 

Nico heeft een masterdiploma in Financiële en Economische Wetenschappen, specialisatie Human Resources Management. In 2014 behaalde hij een Executive MBA – General Management Program aan Harvard Business School. 

Hij is getrouwd met Kristina, vader van 2 dochters en een echte sportfanaat, vooral triatlon en golf. 

Bart Wille

Prof. Dr. Bart Wille is hoofddocent Bedrijfspsychologie en HRM aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent. Hij bestudeert de meting, voorspellende waarde en ontwikkeling van psychologische individuele verschillen (hoofdzakelijk persoonlijkheidstrekken, beroepsinteresses en leiderschapsstijlen) en publiceert over deze topics in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. 

Daarnaast is dr. Wille ook medeoprichter en Chief Science Officer van Low Lands Assessment Systems, een HR-tech organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van professionele interessemetingen.

 

Filip De Fruyt

Prof. Dr. Filip De Fruyt is gewoon hoogleraar Differentiële Psychologie en Persoonlijkheidsonderzoek aan de Universiteit Gent en mandaathouder van de Institute Ayrton Senna Chair. Hij onderzoekt de meting en ontwikkeling van persoonlijkheid, interesses en skills als voorspellers van persoonlijk en professioneel succes en duurzame inzetbaarheid in organisaties. Daarnaast adviseert hij bedrijven en overheden omtrent deze onderwerpen. Hij is mede-oprichter van Low Lands Assessment Systems, een HR-tech organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van professionele interessemetingen, waar hij instaat voor business development en internationale relaties. 

Filip De Fruyt CHRO Day House of Executives Kasteel van Brasschaat

Miet Vanhegen

Miet Vanhegen is juridisch expert binnen het Kenniscentrum van Acerta, waar ze voornamelijk werkt rond thema’s als welzijn op het werk, ziekteverzuim en re-integratie, diversiteit en inclusie (D&I) en corporate social responsibility (CSR). 

Ze is houder van een doctoraat in het arbeidsrecht aan de KU Leuven en is nog steeds verbonden met de faculteit Rechtsgeleerdheid als Affiliated Senior Researcher. 

Daarnaast is ze ook docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. 

Miet Vanhegen | Juridisch expert Acerta, CFO Day, House of Executives, Flinckheuvel

Ingrid Crollet

Ingrid Crollet coacht en traint vanuit Cut the Crap Coaching mensen op het werk om sterke en verbindende gesprekken te voeren, zodanig dat mensen zich gezien en gehoord weten, ze zich verantwoordelijk voelen en de organisatie kan innoveren en versterken.

Ingrid is bachelor organisatie- en bedrijfspsycholoog, trainer/coach/spreker, provocatieve coach en improvisatie-acteur.

Haar thema’s zijn psychologische veiligheid, kwaliteitsvolle en verbindende gesprekken, feedback, vertrouwen, perfectionisme en faalangst.

Als coach helpt ze mensen hun obstakels aan te pakken, met humor, warmte en uitdaging.

Als rollenspelacteur is ze verbonden aan TIMtheater en aan het NeuroTrainingLab van de Antwerp Management School.

Als Vlaams Faalkundige van het Instituut voor Faalkunde helpt ze Vlaanderen faalkundig worden.

De visie van Ingrid is gestoeld op gesprekken. Doorheen alle veranderingen en onzekerheden versterken gesprekken het vertrouwen. Ze zijn de belangrijkste weg naar duurzame samenwerking en tevreden medewerkers die het beste uit zichzelf kunnen halen.

 

Julien De Wit

Julien De Wit is auteur van het boek ‘Ge(e)neratieen columnist bij Trends. Hij zet zich in voor verschillende sociale doelen en is analist bij het Brussels International Center for Human Rights and Research. Daar specialiseert hij zich in sociale thema’s als jeugd, onderwijs en welzijn, maar ook in (internationale) veiligheid en democratie. Julien is afscheidnemend voorzitter bij de Vlaamse Vereniging van Studenten en woordvoerder van het Antwerps studentenoverleg. Hij is daarnaast professioneel ook actief als strategisch (communicatie)consultant en staat bij de Antwerpse techscaleup Unbox de CEO en CFO bij als Chief of Staff. 

Lieselot Nollet

Bij de studiekeuze van Lieselot Nollet stond de interesse voor ‘mens en werk’ centraal. Het werd dus Toegepaste Economische Wetenschappen, optie Personeel en Organisatie. Sindsdien heeft deze relatie tussen werkgever en werknemer haar niet meer losgelaten. Lieselot begon haar carrière bij Hudson, waar ze vooral actief was rond de opstart van de professionele relatie. Ze werkte er in de afdeling rekrutering en selectie. Na zeven jaar verhuisde ze naar Londen, waar ze bedrijfscoach en -trainer werd voor de Europese filialen van Allegis. Haar focus werd daarmee verlegd van het koppelen van mens en organisatie naar het in stand houden en verbeteren van een goede werkrelatie. Persoonlijke coaching van medewerkers en leidinggevenden is de kern van haar huidige werkzaamheid. Ze doet dit als (ICF-gecertificeerde) coach, trainer en assessor met haar eigen organisatie ‘Wijzer-Zin’. 

Als economiste ziet ze bedrijfsleiders en ondernemers opbotsen tegen de krapte op de arbeidsmarkt. Het verbeteren van de onderlinge relaties levert een duurzame bijdrage aan de productiviteit en groei van organisaties. Retention is the new hiring. Lieselot focust daarbij vooral op authenticiteit en persoonlijke leiderschap. Wanneer alle partijen aan het stuur durven te staan van hun leven en hun eigen interne wijzerzin volgen, komt dit het volledige bedrijf ten goede. Via wetenschappelijk onderbouwde methodieken laat ze haar coachees grip krijgen op de persoonlijke uitdagingen waar ze in het bedrijfsleven mee worden geconfronteerd. 

Op CHRO Day zet Lieselot de methodiek van hartcoherentie uiteen, waarbij er via ademhaling harmonie tussen hart en hersenen bereikt wordt. 

Lieselot Nollet, CHRO Day, House of Executive