Programma

11 mei 2022 | Kasteel van Brasschaat
Bij registratie kunt u uw persoonlijk programma samenstellen.

10:00 - 10:45 uur

Welkom

Ontvangst met koffie en thee.

10:45 - 12:00 uur

Opening CHRO Day 2022: Culture of Curiosity

Stefaan van Hooydonk Oprichter Global Curiosity Institute; Over de nieuwsgierigheidsquotiënt van werknemers en bedrijven
Fanny Matheusen Transitiepedagoge; Over Deep Democracy als methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering

Wat zijn de voordelen en valkuilen van nieuwsgierigheid? Hoe kunt u als leider zo’n cultuur in uw organisatie stimuleren?

Wat zijn de voordelen en valkuilen van nieuwsgierigheid? En hoe kunt u als leider zo’n cultuur in uw organisatie stimuleren?
Stefaan van Hooydonk opent de dag met een keynote over de kracht van nieuwsgierigheid op de werkvloer. Hij pleit voor intentionele nieuwsgierigheid en legt ons uit hoe we de nieuwsgierigheidsquotiënt van individuen en bedrijven kunnen bepalen.
Hoe zorgen we er vervolgens voor dat we de wijsheid van de groep optimaal benutten? Volgens Fanny Matheusen is Deep Democracy daar de geschikte methode voor. Deep Democracy geeft een nieuwe kijk op besluitvorming en is tevens een krachtig instrument voor conflictresolutie binnen diverse groepen.
Curieus? Welkom!
12:00 - 13:30 uur

Lunch

Uitgebreid netwerkmoment met lekkere broodjes en salades.

13:30 - 15:00 uur

Inspirerend spreken als leider

Filip Muyllaert Communicatie-expert; Over hoe u kunt communiceren met impact

Om een cultuur van nieuwsgierigheid in uw bedrijf te stimuleren, kunt u het goede voorbeeld tonen. Maar het helpt ook als u uw medewerkers kunt inspireren – de overtreffende trap van overtuigen en motiveren. Het vermogen om te inspireren creëert een positief spiraaleffect dat individuen, teams en organisaties laat uitgroeien tot iets wat exponentieel beter is dan voorheen. Hoe geeft u mensen en ideeën stuwkracht met woorden en storytelling? Hoe stimuleert u verbeeldingskracht en maakt u een onzichtbare toekomst zichtbaar? Hoe zorgt u ervoor dat uw boodschap impact heeft?

Onderonsje: nieuwsgierigheid in de praktijk bij Sweco

Marijke Van Cauteren Director HR & Communication; Sweco

Volgens Marijke vertrekt alles van een mensbeeld en dat probeert ze dan ook toe te passen in haar HR-beleid bij Sweco. In het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa bedenken specialisten oplossingen voor zaken die nog nooit eerder werden gedaan. Dat betekent dat nieuwsgierigheid ingebakken zit in het bedrijf, maar toch is het een uitdaging om al die expertise en kennis te identificeren en te delen. In deze sessie laat Marijke ons kennismaken met de bedrijfscultuur en L&D-strategie.

Workshop: durf te vragen!

Katrin Derboven Facilitator 'Durf te vragen'-sessie; Ervaar de kracht van sociale overwaarde

Vragen stellen is de natuurlijke uiting van nieuwsgierigheid. Tijdens deze workshop doen we dat luidop en aan elkaar. Met welke uitdaging zit u of voor welke vraag zou u écht graag tips en ideeën ophalen bij peers? Ervaar de kracht van sociale overwaarde: we maken gebruik van elkaars kennis en krijgen zo een echte inspiratieboost! De voordelen: nieuwe antwoorden door te kijken vanuit verschillende perspectieven, meer energie om een project op te starten of een probleem aan te pakken, uw creativiteit wordt helemaal wakker geschud en u helpt anderen met extreem weinig moeite en veel plezier.

15:00 - 15:30

Pauze

Netwerkmoment bij een koffietje!

15:30 - 17:00 uur

Uw organisatie als lerend ecosysteem

Katja Schipperheijn Leerstrateeg; Over lerende ecosystemen, waarin welbevinden in symbiose is met technologie

Metaverse, virtuele realiteit of een “phygital” wereld: technologie wordt almaar meer integraal onderdeel van ons leven. Kinderen groeien hiermee op en voor hen is dit dus normaal. Ze ontwikkelen er vaardigheden door die nu vaak nog niet erkend worden als kwaliteiten. Welke impact heeft dit op de workforce van de toekomst? Welke eigenschappen en competenties – denk maar aan nieuwsgierigheid – zullen het verschil maken en hoe kunnen we onze organisatie hier nu al op afstemmen? Dankzij o.a. lean learning en learnscapes kunt u uw bedrijf wendbaar laten groeien tot een lerend ecosysteem waar welbevinden in symbiose is met technologie.

Weg van de information overload en van het piekeren

Filip Raes Klinisch psycholoog en gedragstherapeut; Weg van de information overload en het piekeren
Van nature hebben mensen een bijzondere nieuwsgierigheid voor dingen die niet pluis lijken. Waar we een dreiging zien, daar gaat onze aandacht naartoe. Bv. op het internet: bij “slecht nieuws” (denk aan de COVID-pandemie of de oorlog in Oekraïne) gaan we vaak eindeloos scrollen door onze socials en nieuwssites. “Doomscrollen” heet dat. We zoeken geruststelling, maar lopen al snel vast in een negatieve spiraal. En zo gaat het ook vaak in ons eigen hoofd wanneer we ons een weg willen piekeren uit onze problemen. We denken dat we er goed aan doen, maar veelal betekent piekeren dat we ons nog meer vastrijden. Hoe komt dat precies, en wat kunnen we eraan doen? Hoe kunnen we ons wapenen tegen de gevaren van die overload aan (negatieve) informatie?

Round Table: hoe nieuwsgierigheid een trigger kan zijn voor interne mobiliteit

No items found
De war for talent: is die nieuw? Neen. Waar situeert zich die? Overal. Blijft die nog even duren? Jazeker. Hoe gaan we hier nu mee om? Een vraag die op de radar staat van alle HR-teams en waarvoor geen plug-and-play of one size fits all-oplossing voorhanden is. Tijdens deze rondetafel gaan we dieper in op wat HR kan leren van supply chain management en waarom transparantie, interne mobiliteit en intrinsieke nieuwsgierigheid sleutelelementen zijn.
We brengen strategieën tot leven via een real life case van Telenet.
Gefaciliteerd door: SD Worx en Huapii
17:15 - 18:00 uur

Plenaire afsluiting

Steve Carlin Illusionist; Intrigerende slotshow over focus, afleiding en beïnvloeding

Nieuwsgierigheid gaat ook over ons laten prikkelen en verwondering toelaten. In deze intrigerende en interactieve slotshow gebeurt dat zeker: Steve Carlin brengt magie, (psychologische) illusies, brain tricks, mindreading en hilariteit. Een les in focus, afleiding en beïnvloeding!

18:00 - 20:00 uur

Walking dinner

Indrukken delen en nagenieten bij heerlijke gerechten.